O nama

Agrimatco d.o.o. je dio Agrimatco grupe koja obilježava preko 80 godina postojanja.

Povijest

Agrimatcova misija počela je sa osnivačem, pokojnim g. Khalil Miqdadi (1908-1980). Nakon što je diplomirao u Francuskoj (L’Ecole Nationale d’Agriculture de Grigon Agricultural Engineer), vratio se u Palestinu 1936 g., i pokrenuo vlastitu tvrtku. Opskrbljivao je poljoprivredne proizvođače sa najboljim materijalima, pomažući im da poboljšaju proizvodnju. Njegova strast prema poljoprivredi proteže se i do danas kroz njegove sinove g. Khaleda Miqdadi i g. Mustafu Miqdadi koji danas vode Agrimatco, koji je od male obiteljske tvrtke prerastao je u internacionalnu grupaciju.

Lokacija

Agrimatco je prisutan u 50 zemalja svijeta, na Bliskom Istoku, u Africi, istočnoj Europi, centralnoj Aziji, Kini i Vijetnamu.

Aktivnosti

Agrimatco je sačuvao tradiciju izvrsnosti, jer je nastavio pružati profesionalne usluge i poljoprivredne inpute visoke kvalitete od renomiranih proizvođača. Razumijevanje različitosti svake kulture i poštivanje lokalnih vrijednosti pomoglo je Agrimatcu da razumije potrebe poljoprivrednika, te da im pruži kvalitetnu podršku.

Kroz ovih 80 godina postojanja, Agrimatco je proširio svoje područje djelovanja, te danas u raznim zemljama nudi različite vrste sjemena, sredstva za zaštitu bilja, gnojiva, veterinarske proizvode, mehanizaciju, različite proizvode za javno zdravstvo, alate i opremu za poljoprivredu.

U Hrvatskoj Agrimatco nudi sredstva za zaštitu bilja, gnojiva i profesionalno sjeme povrća.

Agrimatcov pristup prema poljoprivrednim proizvođačima rezultirao je uspjehom. Agrimatco je postao ključni distributer renomiranih svjetskih proizvođača, koji se oslanjaju na Agrimatcovu poziciju na tržištu i pouzdanu podršku kupcima nakon prodaje.

Agrimatcov unikatni model uključuje direktnu komunikaciju sa kupcima, identifikaciju njihovih potreba i kontinuiran rad na tome da se one zadovolje. Tim stručnjaka u svakoj zemlji radi na tome, uzimajući u obzir specifičnosti lokalne proizvodnje. Kroz terenski rad, agonomi snabdijevaju poljoprivredne proizvođače sa inputima, a također pružaju i feedback sa tržišta dobavljačima, kreirajući na taj način dvosmjerni protok novih saznanja.

Testne stanice

Agrimatco u zemljama Bliskog istoka, sjeverne Afrike, Istočne Europe i centralne Azije ima sveukupno 20 testnih stanica, u kojima se provode rigorozna testiranja sjemena, kako bi se osiguralo da je sjeme pogodno za lokalne uvjete i standarde. U testnim stanicama također se testiraju nova sredstva za zaštitu bilja, sa ciljem da se pronađe najbolje sredstvo za zaštitu bilja za određeno sjeme. Istraživački instituti redovito surađuju sa Agrimatcom, oslanjajući se na sedamdesetogodišnje iskustvo.

Agrimatco u Hrvatskoj

Agrimatco je osnovan 1998 godine, iste godine Agrimatco je osnovao tvrtke i u Srbiji, Bosni i Makedoniji. Od 1998 godine do danas poslujemo na lokaciji A. Gottlieba 3 u Zagrebu, gdje se nalazi skladište sjemena povrća i administrativni ured. 2009 godine smo kupili skladište u Slavoniji na adresi Jelengradska 12, u Petrijevcima, kako bismo se što više približili našim kupcima. Ovdje je danas sjedište tvrtke i centralno skladište sredstava za zaštitu bilja i gnojiva.